tiistai 30. elokuuta 2016

Tuntematon ...

… sotilas on taikkarin ensi kevään musiikkiteatteriesitys. Teos perustuu suomalaisen (sota)kirjallisuuden ikoniin, josta on tehty myös sensuroimaton versio Sotaromaani.

Elokuvia romaanin pohjalta on tehty kaksi: Edwin Laine, 1955 ja Rauni Mollberg, 1985. Nyt kuvataan kolmatta, Aki Louhimiehen versiota, jonka ensi-ilta on 27.10.2017.

Kira Boesen-Muhonen ohjaa taikkarin näyttelijöitä, musiikkilinjalla tehdään musiikkia näytelmään ja kuvataidelinjalla tietysti visuaalista materiaalia. Mainosjulisteen lisäksi suunnitellaan flaieri, käsiohjelma, facebook-sivu ja joku muu tuote, joka ei ole vielä tarkkaan määritelty. Kirjanmerkkiä on väläytelty, mutta voisiko se olla jotain muuta?

Keskiviikon tunneilla tehdään luonnostelutekniikkaharjoituksia, jotka pohjautuvat Tuntematon sotilas -romaanin kansikuvaan. Selkeä puna-valko-mustaväritteinen kansi on Martti Mykkäsen suunnittelema. Björn Landströmin kiireessä tekemä ehdotus hylättiin, sillä se muistutti liikaa erään toisen kirjan kantta.

Tehtävänanto: Saat kopion kirjan kansikuvasta. Käytä samaa sommitelmaa ja toteuta kaksi erilaista luonnosta eri tekniikoilla. Voit halutessasi kääntää sotilashahmon peilikuvaksi, horisontaalisesti tai vertikaalisesti.

Ehdotus 1. Toteuta kuvan elementit erilaisista materiaaleista, mitä koululta löytyy:    
lehtiä, tapetteja, lankoja, neuloja, muovia/kalvoja, kuultopaperia, foliota, hiekkaa,  ...

Ehdotus 2. Toteuta kuvan elementit käsin tai koneella piirtäen/maalaten.

Käytä monisteen hahmoa apuna leikatessasi eri papereita/materiaaleja (hahmon rajoja voi myös muuntaa jonkin verran). Tekstejä ei tarvitse laittaa.

Työskentely jatkuu myöhemmin luonnosten pohjalta.

Linkistä pääset Saran blogiin, jossa on hyviä kuvia romaanin kannesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti